Vergunning dakkapel

Met een dakkapel creëert u extra ruimte en licht op uw zolder en creëert u mogelijkheden voor een extra kamer. Echter het plaatsen van een dakkapel kan niet zomaar. Er is in veel gevallen namelijk een dakkapel vergunning nodig. Op deze pagina vindt u meer informatie over het aanvragen van een vergunning voor uw dakkapel. Niet in alle gevallen heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel. De vraag luidt: wanneer kan de dakkapel vergunningsvrij worden geplaatst en wanneer is er een omgevingsvergunning nodig?

Vergunning dakkapel nodig? Ja of nee?

Voor het plaatsen van een dakkapel gelden een aantal voorwaarden. U heeft geen vergunning nodig voor uw dakkapel wanneer u voldoet aan de volgende zaken:

  • de dakkapel wordt op de achter- of zijkant van uw dak gebouwd, mits dit niet grenst aan openbaar toegankelijk gebied (bij.: de weg, openbaar water of een park);
  • de dakkapel wordt voorzien van een plat dak;
  • de dakkapel is niet hoger dan 1,75 meter, gemeten vanaf de voet van de dakkapel;
  • de dakkapel ligt meer dan 0,5 meter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet;
  • de bovenkant van de dakkapel heeft een minimale marge van 0,5 meter onder de daknok;
  • de zijkanten van de dakkapel hebben een minimale marge van 0,5 meter vanaf de zijkanten van het dak;
  • de dakkapel mag niet worden geplaatst of een tijdelijke woning of woongebouw.

 

In andere gevallen is dus zeer waarschijnlijk wel een vergunning dakkapel nodig. Weet u niet zeker of u een vergunning moet aanvragen voor uw dakkapel? Doe dan de vergunningcheck op www.omgevingsloket.nl of neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt uiteraard ook de gemeente raadplegen wanneer u wilt weten of een vergunning nodig is of niet.

Aanvraagprocedure en kosten vergunning dakkapel

Laat u goed informeren voordat u een dakkapel gaat plaatsen, dat voorkomt ongeregeldheden. Uw gemeente kan u informeren over alle voorwaarden die voor uw locatie gelden. Bij de gemeente kunt u tevens u verzoek indienen voor het aanvragen van een vergunning voor uw dakkapel. De kosten voor een vergunning kunnen variëren van € 200,- tot € 600,-.

Offerte aanvragen?

Wilt u advies voor het aanvragen van een vergunning voor uw dakkapel, of wilt u weten wat een dakkapel u gaat kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Top

Wij helpen u graag. Bel ons +31 (0)184 - 682056 of mail naar info@rozendaalbouwbedrijf.nl